17:00 29.09.2015

Із січня 2016 року у ЗСУ розпочнеться масштабне впровадження нової системи харчування

1 хв читати
Із січня 2016 року у ЗСУ розпочнеться масштабне впровадження нової системи харчування

Нову систему харчування у Збройних силах України буде введено з початку 2016 р., заявляє керівник проекту "Реформа продовольчого забезпечення Збройних сил України" Діана Петреня.

"Протягом останніх семи місяців у Міноборони проводилися дії, спрямовані на принципову зміну підходу до харчування особового складу, який не змінювався з 1960-х років. Ми працюємо над тим, щоб із січня наступного року плавно, але масштабно розпочати впроваджувати нову систему харчування у Збройних силах України", - сказала вона на брифінгу в Києві у вівторок.

Д.Петреня зазначила, що на сьогодні триває реалізація пілотного проекту з реформи продовольчого забезпечення ЗСУ, зокрема у Львові та Одесі.

Під час проекту, зокрема, було розроблено каталог продуктів із 248 позицій. Крім того, він передбачає оновлення кухонного обладнання військових частин, впровадження системи "електронний склад" та електронного обліку харчування.

У свою чергу заступник міністра оборони Юрій Гусєв зазначив, що реформа харчування у ЗСУ відбуватиметься бюджетним коштом.

"Протягом місяця ми паралельно з опрацюванням постанови уряду про розширення експерименту в інших військових частинах запропонуємо також механізм і шляхи фінансування з бюджету, щоб закупити необхідне обладнання, навчити персонал і залучити необхідних фахівців", - сказав Ю.Гусєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА