13:36 30.09.2015

"Дніпроавіа" направить авіавладі РФ запит про правомірність заборони польотів

2 хв читати
"Дніпроавіа" направить авіавладі РФ запит про правомірність заборони польотів

Авіакомпанія "Дніпроавіа" вважає неправомірним рішення Федерального агентства повітряного транспорту (Росавіація) про заборону польотів до Російської Федерації з 25 жовтня цього року і направить цьому відомству відповідний запит, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" комерційний директор української авіакомпанії Сергій Посилаєв.

"Дзеркальне ставлення РФ не зовсім дзеркальне, воно зазеркальне: на відміну від "Аерофлоту" або "Трансаеро" ми ж не порушували жодних законів і заборон РФ. У цьому полягає наша позиція", – пояснив він агентству "Інтерфакс-Україна" у телефонному коментарі у зв'язку з отриманням повідомлення "Росавіації".

С. Посилаєв додав, що "Дніпроавіа" також звернеться до української влади з проханням підтримати її позицію.

Відповідаючи на запитання про квитки на рейси після 25 жовтня, комерційний директор сказав, що компанія діятиме залежно від отриманих відповідей на свої запити.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко указом від 16 вересня ввів в дію рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпала низка російських авіакомпаній, зокрема найбільша – "Аерофлот".

Аналогічні санкції введені стосовно державіакомпаній РФ "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" тощо.

Рішення про заборону польотів до України цих російських авіакомпаній Кабмін прийняв 25 вересня.

Як повідомила Державіаслужба, вона виконала всі необхідні процедури із фнформування російських авіакомпаній про введення проти них санкції з боку України - усім авіакомпаніям, що потрапили під санкції,надіслано відповідні листи з повідомленням.

У вівторок, 29 вересня, стало відомо, що Росавіація має повідомити авіакомпанії України про введення заборони на використання повітряного простору РФ з 25 жовтня.

"Цей захід буде дзеркальною відповіддю на повідомлення Державіаслужби України, яка 28 вересня в односторонньому порядку, в порушення норм і положень про повітряне сполучення, оповістила низку російських авіаперевізників про те, що з початку зимової навігації, а саме - з 25 жовтня, вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією і Україною", - повідомив Мінтранс РФ.

"Дніпроавіа" здійснює регулярні та чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД. Є одним з найбільших українських перевізників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА