12:40 01.10.2015

"Укрспирт" експортуватиме етиловий спирт міцністю менше 80% за європейськими цінами

2 хв читати
"Укрспирт" експортуватиме етиловий спирт міцністю менше 80% за європейськими цінами

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" здійснювати експорт етилового спирту міцністю менше 80% за цінами не нижче тих, які на момент підписання договорів купівлі-продажу спирту опубліковані міжнародними інформаційними агентствами FOLicht, Platts, ICIS.

Згідно з повідомленням підприємства в четвер, постачання етилового спирту до країн-членів ЄС здійснюватиметься шляхом підписання договорів купівлі-продажу виключно з підприємствами, що перероблятимуть спирт на території ЄС.

"Це говорить про встановлення правил прозорості взаємовідносин на рівні "держава – підприємство", що на виході сприятиме продовольчій безпеці країни, а також міжнародному лобіювання інтересів українських сільгоспвиробників", - зазначає в. о. керівника підприємства Роман Іванюк, слова якого процитовано в повідомленні.

За його словами, підприємство вже отримало перші комерційні пропозиції про підписання контрактів на постачання етилового спирту з концентрацією спирту менш як 80 оборотів до країни ЄС.

"Йдеться про компаніюUniversal Kemical Ltd., яка готова купувати 200 тис. декалітрів на рік, і про фірму Sadelon – 600 тис. декалітрів на рік", - уточнив Р. Іванюк.

Як повідомлялося, у вересні 2015 року Кабінет Мністрів України постановою "Про внесення змін до п. 3 постанови від 8 липня 2010 року №672" дозволив ДП "Укрспирт" здійснювати експортні поставки спирту міцністю менше 80% і доручив Мінагропроду доопрацювати його в одноденний термін в частині розширення переліку європейських бірж, за цінами яких буде здійснюватися експорт спирту етилового.

ДП "Укрспирт" зараховано до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства. У 2014 році заводи "Укрспирту" виробили близько 15 млн декалітрів спирту. Весь обсяг було реалізовано на внутрішньому ринку.

Експорт ДП "Укрспирт" у 2006 році становив 11,6 тис. декалітрів, у 2013 році - 0,2 тис. декалітрів, у 2014 році експорт не здійснювався. У 2015 році на експорт відвантажено приблизно 70 тис. декалітрів спирту етилового ректифікованого.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА