15:38 01.10.2015

НКЦПФР анулювала ліцензію УМВБ

2 хв читати
НКЦПФР анулювала ліцензію УМВБ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) під час розгляду уповноваженими особами регулятора чергових справ стосовно ПрАТ "Українська міжбанківська валютна біржа" (УМВБ, Київ) ухвалила рішення про застосування санкцій у двох справах, йдеться в повідомленні регулятора в четвер.

"У справі стосовно невиконання розпорядження щодо застосування ліцензійних умов, а саме приведення документів УМВБ, як організатора торгівлі, у відповідність до нормативних актів НКЦПФР, прийнято рішення анулювати ліцензію УМВБ на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку", - зазначає регулятор.

Він уточнює, що у справі про порушення нормативних актів НКЦПФР щодо подання адміністративних даних організаторами торгівлі, а саме за повторне неподання звітності організатором торгівлі, прийнято рішення накласти на УМВБ фінансові санкції у розмірі 17 тис. грн.

Обидва рішення закріплено постановою НКЦПФР про накладення санкцій, яке може бути оскаржене в Експертно-апеляційній раді з питань ліцензування при Державній регуляторній службі України і в судовій інстанції, зазначає регулятор.

ПрАТ "УМВБ" засновано в 1993 році і разом з Універсальною товарною біржею "Контрактовий дім УМВБ" і ТОВ "ФТН монітор Україна" входить до складу однойменної групи.

Біржа здійснює організацію торгів фінансовими інструментами та товарами. Обсяг біржових контрактів із цінними паперами в січні-серпні 2015 року становив, за даними НКЦПФР, 118,8 млн грн, або усього 0,05% від загального біржового обороту цінними паперами. Водночас біржа володіє правами проводити аукціони з продажу енергоресурсів, які приносять їй основні прибутки. Згідно з українським законодавством, уся нафта, видобута в Україні, підлягає обов'язковій реалізації на аукціонах.

Чистий збиток ПрАТ УМВБ у 2014 році скоротився вшестеро - до 1,37 млн грн за зростання чистого доходу більш ніж удвічі - до 15,07 млн грн. Її статутний капітал становить 36 млн грн, а власний капітал на початок цього року дорівнював 103,57 млн грн.

Власником 49% акцій ПрАТ є ТОВ "Група "УМВБ", інформація про інших власників у системі розкриття НКЦПФР відсутня, проте в держреєстрі зазначено, що загалом у біржі 40 акціонерів, а кінцевим бенефіціаром зазначено Олександра Гінзбурга.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА