16:49 01.10.2015

Волонтери та Міноборони реалізують створення інформсистеми "Е-здоров'я"

1 хв читати
Волонтери та Міноборони реалізують створення інформсистеми "Е-здоров'я"

Міністерство оборони України спільно з групою волонтерів реалізує проект зі створення медичної інформаційної системи "Е-здоров'я", яка допоможе поліпшити обмін інформацією про стан поранених військових між лікарями.

Як розповів на брифінгу в четвер у Києві волонтер Михайло Лопатін , його реалізація почалася з того, що волонтери ретельно вивчили весь процес надання медичної допомоги пораненим учасникам АТО.

"Ми зрозуміли, що дуже багато поранені потрапляють у цивільні лікарні. МОЗ та Міноборони важко взаємодіють між собою, і саме погане передання інформації за пораненими (опису стану, призначеного лікування - ІФ) є однією з найбільших проблем", - зазначив він.

М. Лопатін зазначив, що цю проблему вирішить створення системи обміну інформацією між військовими і цивільними особами і реєстрація електронної медичної картки кожного пораненого військового.

"Ми цю систему зробили за три місяці. Львівські програмісти створили нам її безкоштовно. Ми налаштували систему, розгорнули навчальний клас, в головному військовому шпиталі кинули оптоволоконний кабель... Багато людей нам допомогли технікою і матеріалами", - розповів волонтер.

Він зазначив, що на сьогодні в цю систему включені головна лікарня Маріуполя і шпиталь Запоріжжя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА