13:15 02.10.2015

Екс-директора Львівського бронетанкового заводу заарештовано з можливістю внесення застави в сумі 30 млн грн

1 хв читати
Екс-директора Львівського бронетанкового заводу заарештовано з можливістю внесення застави в сумі 30 млн грн

Шевченківський районний суд міста Львова на засіданні в п'ятницю обрав підозрюваному в привласненні державних коштів колишньому керівникові держпідприємства "Львівський бронетанковий завод" запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 30 млн грн.

Про це заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, акцентувавши на сумі застави. "Дай Боже такої свідомої позиції усім суддям України. Лише справи, а не патріотичні слова, є мірилом професійної і цивільної позиції", - наголосив він.

За словами А.Матіоса, таке рішення було ухвалено судом на клопотання військового прокурора і на підставі наданих ним доказів.

Як повідомлялося, екс-керівник "Львівського бронетанкового заводу" підозрюється в тому, що в грудні 2014 і січні 2015 року за попередньою змовою з іншими особами і з використанням підприємств з ознаками фіктивності присвоїв державні кошти оборонного замовлення в сумі понад 2 млн грн. Кошти призначалися для ремонту і відправлення в зону проведення антитерористичної операції 31 одиниці БМП-1, а також дизельних двигунів УТД-20.

Інформацію контрольно-ревізійної групи концерну про можливе привласнення держкоштів директором заводу передав військовій прокуратурі генеральний директор держконцерну "Укроборонпром".

У четвер в екс-директора заводу були проведені обшуки, і того ж дня він був доправлений до Шевченківського районного суду Львова для обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА