15:54 02.10.2015

У 2016 році в школах може бути запущено програму, яка дасть змогу учням не носити підручники, а батькам спілкуватися з учителями - Яценюк

2 хв читати
У 2016 році в школах може бути запущено програму, яка дасть змогу учням не носити підручники, а батькам спілкуватися з учителями - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за розробку та реалізацію нової комунікаційно-освітньої стратегії в українських школах, яка дасть змогу поліпшити комунікацію учителів з учнями та їхніми батьками, а також відмовитися від використання паперових підручників.

"Наступного року, можливо, простимулюємо з державного бюджету, зробимо якусь програму: 30% - державний бюджет, 70% - місцеві бюджети. Це треба невідкладно робити в школах - створювати нову комунікаційно-освітню стратегію", - сказав він у п'ятницю під час наради з директорами київських шкіл, призначених за результатами відкритого конкурсу.

Прем'єр також наголосив, що місцева влада має невідкладно взятися за реалізацію цього напряму.

А.Яценюк пояснив, що це поліпшить комунікацію учителів з учнями, а також із батьками, яка буде можлива через Інтернет. Крім того, він зазначив, що це доможе звільнити школярів від необхідності носити велику кількість підручників до школи і дозволить перейти на електронні носії.

Говорячи про підготовку законопроекту про середню освіту, глава уряду наголосив, що документ має передбачати додаткову автономію для директорів середніх шкіл. За його словами, це стосується не лише фінансової автономії, а й автономії адміністративної та організаційної в питанні підбору кадрів та ухваленні рішень.

Прем'єр переконаний, що мають бути передбачені контракти для учителів і директорів шкіл на роботу. "Контракт повинен мати критерій ефективності. Учитель або директор, який підписує контракт, повинен чітко розуміти, яких цілей він повинен досягти", - сказав А.Яценюк.

При цьому глава уряду додав: "Контрактна форма і новий закон мають забезпечити систему стимулів для найсильніших учителів. Що краще виконання, то більше грошей ти заробляєш".

Крім того, прем'єр виступає за набір директорів шкіл на конкурсній основі. "Нам із цього питання треба просто прийняти відповідне законодавство, тому що зараз це питання не врегульоване нічим, окрім як волею і бажанням органів місцевої влади", - пояснив він.

А.Яценюк зазначив, що відповідне рішення може бути ухвалене Кабінетом Міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА