12:46 03.10.2015

Сили АТО в Луганській області визначили маршрути і місця дислокації для відведення озброєння менше за 100 мм – прес-офіцер

2 хв читати
Сили АТО в Луганській області визначили маршрути і місця дислокації для відведення озброєння менше за 100 мм – прес-офіцер

Українська сторона в суботу, 3 жовтня, починає відведення озброєння калібром менше за 100 мм, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Починаючи з 3 жовтня, як і заявив раніше президент України – головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко, починається відведення озброєння і техніки калібром менше за 100 мм. Цей процес відбуватиметься у визначені Мінськими домовленостями терміни і поетапно", - сказав В.Селезньов у суботу.

За його словами, наразі складаються списки, "узгоджуються ці питання з ОБСЄ".

"Процес відведення проходитиме за умови повного контролю з боку міжнародних спостерігачів і за умови дотримання режиму припинення вогню", - наголосив представник Генштабу.

У свою чергу прес-офіцер АТО в Луганській області Руслан Ткачук повідомив, що українські сили зараз в очікуванні наказу про відведення озброєння. "Станом на 11.00 3 жовтня сили АТО перебувають на оборонних позиціях і очікують сигналу про відведення озброєння. Підрозділам визначено відповідні маршрути та райони дислокації", - сказав він агентству.

Відповідаючи на прохання деталізувати цей процес, Р.Ткачук сказав: "наприклад, бойовий розрахунок мінометів калібром 80 мм для отримання відповідного сигналу буде згорнутий протягом трьох хвилин... У рамках процесу буде відведено танки, артилерію, міномети".

Напередодні після переговорів у Парижі президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менше за 100 мм з лінії зіткнення сторін на Донбасі у суботу, 3 жовтня. За його словами, лідери країн "нормандського формату" домовилися, що відведення легких озброєнь має відбуватися 41 добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА