13:23 03.10.2015

В Україні вперше 14 жовтня відзначать День захисника: в Києві відбудеться акція "РокВійсько", у Донецькій області - "Покров героїв"

1 хв читати
В Україні вперше 14 жовтня відзначать День захисника: в Києві відбудеться акція "РокВійсько", у Донецькій області - "Покров героїв"

Кабінет Міністрів створив організаційний комітет та затвердив план заходів із підготовки та відзначення Дня захисника України в поточному році.

Згідно з розпорядженням уряду №1022-р від 30 вересня, затверджений план передбачає проведення урочистих заходів з нагоди Дня захисника України за участю представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, військовослужбовців, учасників антитерористичної операції, представників ветеранських, волонтерських, козацьких і громадських організацій 13-14 жовтня.

У жовтні (точна дата не вказана) заплановано культурно-мистецьку акцію "РокВійсько" на Софійській площі в Києві, а на території Донецької області відбудеться Всеукраїнська національно-патріотична акція "Покров героїв".

У жовтні-листопаді закордонні дипломатичні установи України проведуть роботу з інформування міжнародного співтовариства про роль українських військовослужбовців, правоохоронців і добровольців у заходах із відновлення територіальної цілісності України, зазначено в розпорядженні.

Склад оргкомітету з підготовки та відзначення Дня захисника України зазначено у розпорядженні уряду №1023-р від 30 вересня.

Головою оргкомітету призначено міністра оборони України, його заступником – заступника міністра культури. Крім того, до складу оргкомітету входять заступники ще кількох міністрів, а також глави Служби безпеки України (за згодою), представники громадських організацій (за згодою).

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 13 жовтня 2014 року підписав указ, відповідно до якого щороку 14 жовтня відзначатиметься День захисника України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА