19:50 05.10.2015

Мінімальний розмір компенсації за винаймання житла для військовослужбовців збільшено до 1 тис. 378 грн - Міноборони

2 хв читати
Мінімальний розмір компенсації за винаймання житла для військовослужбовців збільшено до 1 тис. 378 грн - Міноборони

Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак підписав наказ щодо збільшення норми компенсацій за винаймання житла для військовослужбовців, який скасовує попереднє рішення про зменшення суми компенсації, повідомляє Міноборони України.

"На сьогодні мінімальний розмір компенсації за винаймання житла для сімей військовослужбовців складом менше трьох осіб становить: для міста Києва - 2756 грн; для обласних центрів - 2067 грн; для інших населених пунктів - 1378 грн", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок увечері.

Крім того, для сімей, що складаються з трьох і більше осіб, - для міста Києва - 4 тис. 134 грн, для облцентрів - 3,1 тис. грн, для інших населених пунктів - 2 тис. 067 грн.

"Зазначимо, що протягом жовтня відбудеться перерахування з подальшою компенсацією коштів за період із травня по вересень. Зазначені видатки будуть забезпечені Міністерством фінансів України", - повідомили в прес-службі міністерства.

Так, інформують в оборонному відомстві, Мінфіном на компенсацію за винаймання житла військовослужбовцям виділено 140 млн грн, з яких 90 млн грн на виплати за жовтень і перерахунок за попередні місяці, по 25 млн - на листопад і грудень цього року.

Як повідомлялося, 4 жовтня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі телепередачі "10 хвилин з прем'єр-міністром" повідомив, що до нього звернулася жителька Кам'янця-Подільського, чоловік якої - учасник АТО, офіцер з 15-річним стажем військової служби, з тим, що було знижено компенсацію за винаймання житла військовослужбовцями. За словами жінки, розмір компенсації зменшився з 1,2 тис. до 600 грн. При цьому військова частина не має можливості надати службове житло.

Прем'єр зазначив, що нині такої компенсації потребують близько 11 тис. сімей військовослужбовців. "Тільки що розмовляли з міністром оборони України. Міністр оборони прийняв рішення підняти компенсацію до 1200 грн", - сказав А.Яценюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА