13:21 06.10.2015

Он-лайн доступ до Держреєстру нерухомості до впровадження ідентифікації здійснюється через реєстрацію на веб-сайті Мін'юсту

2 хв читати
Он-лайн доступ до Держреєстру нерухомості до впровадження ідентифікації здійснюється через реєстрацію на веб-сайті Мін'юсту

Доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ГРВПН) в електронному вигляді до впровадження ідентифікації фізичних і юридичних осіб на підставі відомостей Держреєстру фізосіб – платників податків (ДРФПП) або системи BankID здійснюється шляхом реєстрації на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції з обов'язковим зазначенням прізвища та імені, а також реєстраційного номера облікової картки платника податків, серії та номера паспорта громадянина України.

Відповідну постанову Кабінету Міністрів №786 від 30 вересня про внесення змін до порядку ведення, доступу та надання інформації з ДРФПН опубліковано у виданні "Урядовий кур'єр" у вівторок.

При цьому, згідно з документом, якщо фізична особа здійснює дії щодо доступу до ДРФПП в інтересах юридичної особи, додатково при реєстрації на веб-сайті міністерства зазначаються відомості про юрособу та її ідентифікаційний код згідно з даними Єдиного держреєстру підприємств і організацій України (ЄДРПОУ).

Також уряд зобов'язав Державну фіскальну службу забезпечити інформаційно-телекомунікаційними засобами ідентифікацію в режимі реального часу з допомогою ДРФПП фізосіб, які реєструються на веб-сайті Мін'юсту для доступу до ДРФПП.

Крім того, Кабінет Міністрів рекомендує Національному банку України (НБУ) розглянути питання щодо впровадження електронної системи ідентифікації BankID з використанням клієнтської бази даних банків для ідентифікації фіз - та юросіб для доступу до ДРВПН.

Також уряд вніс зміни до порядку доступу та надання інформації з ДРФПП, затверджений постановою Кабінету міністрів №722 від 24 грудня 2014 року, зарахувавши Національну поліцію, Національне агентство з питань протидії корупції та НБУ до переліку посадових осіб, що мають доступ до ДРФПП.

Згідно зі змінами, зокрема, за бажання особи, що запитує інформацію з ДРФПП, така інформація може містити, поряд із відомостями про зареєстровані речові права та обтяження, дані про перехід і припинення прав власності в хронологічному порядку.

При цьому інформація з ДРФПП надається незалежно від місцезнаходження нерухомості.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу Кабінету Міністрів, уряд 30 вересня прийняв рішення про відкриття з 6 жовтня 2015 року всіх реєстрів майнових прав, зокрема на земельні ділянки, що надасть можливість пошуку інформації про власників майна не лише об'єкта, але і за прізвищем власника.

Порядок ведення ДРФПП затверджено постановою Кабінету Міністрів №1141 від 26 жовтня 2011 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА