11:39 09.10.2015

Президенти України та Казахстану підписали план співпраці до 2017 року - спільна заява

2 хв читати
Президенти України та Казахстану підписали план співпраці до 2017 року - спільна заява

За підсумками переговорів президента України Петра Порошенка та президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва на вищому рівні було підписано план дій Україна-Казахстан на 2015-2017 роки ("Дорожня карта - 5"), в якому визначено ключові вектори двосторонньої співпраці на найближчу перспективу, йдеться в спільній заяві П.Порошенка та Н.Назарбаєва, оприлюдненій на офіційному сайті українського президента.

Президенти наголосили, що значна активізація торговельно-економічного співробітництва є одним із головних завдань двосторонніх відносин. Підтверджено, що пріоритетними для розвитку взаємовигідної співпраці є такі галузі, як паливно-енергетична, сільськогосподарська, енергетична, транспортна, гірничошахтна, агропромислове машинобудування, створення інфраструктурних об'єктів, авіаційна, космічна та інші cфери. Президенти також висловили готовність до подальшого поглиблення українсько-казахстанських відносин у політичній, торговельно-економічній, науково-технічній, культурно-гуманітарній та інших сферах.

Лідери обох країн відзначили актуальність тематики Міжнародної виставки ЕКСПО-2017 - "Енергія майбутнього", яка має сприяти взаємному збагаченню технологій у сферах енерговиробництва та енергозбереження.

Н.Назарбаєв підтримав ініціативу України щодо приєднання до діалогового Форуму "Азія-Європа" (ASEM), що дасть новий імпульс співпраці між Європою та Азією і сприятиме сталому розвитку всіх учасників форуму та підтримці стабільності у світі.

Глави держав підтвердили прихильність України та Казахстану фундаментальним принципам міжнародного права, поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав, зафіксованим у засадничих документах ООН, ОБСЄ, і у зв'язку з цим відзначили єдину позицію щодо необхідності реалізації Мінських домовленостей 2014-2015 рр. у повному обсязі та вітали спрямовані на це підсумки зустрічі "Нормандської четвірки" від 2 жовтня в Парижі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА