12:22 09.10.2015

Назарбаєв не проти встановлення в Астані пам'ятника Тарасу Шевченку

1 хв читати
Назарбаєв не проти встановлення в Астані пам'ятника Тарасу Шевченку

В Астані готові відкрити пам'ятник українському поету та художнику Тарасу Шевченку, сказав президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

"Ми готові відкрити в Астані пам'ятник Т.Шевченку", - сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів з українським колегою Петром Порошенком в Астані в п'ятницю.

При цьому він нагадав, що в казахстанському місті Актау (на заході республіки) вже споруджено пам'ятник Т.Шевченку.

Н.Назарбаєв також висловив сподівання, що київська влада встановить пам'ятник великому казахському поету, просвітнику Абаю Кунанбаєву.

Говорячи загалом про культурні зв'язки між двома країнами, президент зазначив, що на сьогодні в Казахстані проживають 300 тис. представників української діаспори, які "активно беруть участь у нашому культурному житті".

За його словами, українська культура "дуже затребувана в нашій країні". "Відповідно і навпаки. Цю сторону потрібно також продовжувати", - зазначив Н.Назарбаєв.

Крім того, повідомив президент, сторони домовилися про обмін студентами. "Нехай молодь навчається. Близько 150 українських студентів уже навчаються в Казахстані, і, я знаю, що наша молодь в українських вишах навчається, особливо на технічних, військових спеціальностях. І це також важливий чинник", - зробив висновок він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА