11:38 13.10.2015

Апеляційний суд залишив депутату-"радикалу" Мосійчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

2 хв читати
Апеляційний суд залишив депутату-"радикалу" Мосійчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання народному депутату фракції Радикальної партії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в понеділок суд не задовольнив апеляцію захисту депутата і прийняв рішення залишити В. Мосійчука під вартою.

Як повідомлялося, 18 вересня Печерський районний суд Києва обрав для І. Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Після цього депутат оголосив голодування.

17 вересня на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з депутата від фракції Радикальної партії В. Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, на якому І. Мосійчук, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В. Шокіна, В. Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1,2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1,2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України".

В. Мосійчук був госпіталізований 8 жовтня безпосередньо з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. На наступний день депутату поставили діагноз: велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжується внутрішньою кровотечею. Того ж дня його було переведено з реанімації в спецпалату Київської лікарні швидкої допомоги. Суд ухвалив продовжити розгляд скарги 13 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА