12:12 13.10.2015

Обшуки у "свободівців" у справі про розстріли на Майдані проводяться на підставі сюжету ВВС – Лещенко

2 хв читати
Обшуки у "свободівців" у справі про розстріли на Майдані проводяться на підставі сюжету ВВС – Лещенко

Обшуки у трьох заступників голів ВО "Свобода" - екс-віце-прем'єра Олександра Сича, екс-нардепа Олега Панькевича та керівника партійного суду Ігоря Янківа – проводилися на підставі відеозапису, на якому зафіксовано постріл з кімнати номера, в якому проживав В. Янків, заявляє народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Встановлено, що близько 9.30 ранку 20 лютого 2014 року журналіст ВВС Габріель Гэйтхауз перебував біля входу в Жовтневий палац, серед протестувальників. Він звернув увагу на відкрите вікно готелю "Україна" (номер 1132), з якого в якийсь момент був зроблений постріл. Він зафіксував це вікно на відеозаписі, і коли він через кілька миттєвостей після пострілу знову наводить на нього камеру, воно вже закрито", - написав С. Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, на цей момент біля Октябрського палацу перебували протестувальники. Співробітники спецпідрозділу "Беркут" стріляли зі сніжної барикади в районі станції метро "Хрещатик", а до 9.30 "перемістилися до бетонних блоків".

"У номері 1132 проживав депутат-свободівець Ігор Янків. Сусідами екс-депутата Янківа на 11 поверсі готелю "Україна" були тодішні нардепи-свободівці Панькевич і Сич. Деталь, про яку мало хто знає: колишній депутат Янків є майстром спорту та інструктором зі стрільби. З цієї причини у них трьох і був проведений обшук", - додав С. Лещенко.

Як повідомлялося, 12 жовтня з ранку правоохоронці проводили обшуки в квартирах О. Сича, О. Панькевича, В. Янківа. Помічник генерального прокурора України Владислав Куценко заявив, що обшуки узгоджені з Печерським районним судом Києва, проте "свободівці" не є підозрюваними у справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА