19:08 13.10.2015

Клімкін про закриття повітряного простору України: Ніхто не думав, що Росія може відправити на Донбас таку зброю, як "Бук"

2 хв читати

Ніхто не очікував, що в результаті гібридної війни на Донбасі опиниться така високоточна та складна зброя, як ЗРК "Бук", з якого був збитий літак "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17, зазначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-конференції в Нью-Йорку у вівторок, де він перебуває з робочим візитом.

Так, відповідаючи на запитання про звинувачення на адресу України за незакритий повітряний простір над своєю територією після початку конфлікту на Донбасі, П.Клімкін заявив: "На той момент ми не усвідомлювали такої загрози, і що Росія може відправити на Донбас такі високотехнологічні системи, які можуть збивати літаки. Ми очікували, що там буде звичайна зброя, яка потрапила з Росії на Донбас, але не така складна як "Бук", наявність якої підтвердили в цій доповіді".

П.Клімкін зазначив, що в умовах агресії Росії проти України та гібридної війни є розуміння того, що на не контрольованій Україною території Донбасу перебуває зброя, але ніхто не був готовий, що там опиняться такі складні системи, як "Бук".

"Коли розпочинається війна, коли оголошується війна, ти знаєш, чого очікувати. Але цю війну не було оголошено. І ніхто навіть не міг уявити, що буде така загроза (як використання "Буку" - ІФ)", - додав він.

Глава МЗС зазначив, що нині повітряний простір України ще не повернувся в нормальний стан, зокрема й тому, що Крим залишається окупованим. "Ми вважаємо, що це питання необхідно вирішувати відповідно до вимог міжнародного законодавства. Крим - це частина України, і з погляду міжнародного права ми маємо відновити повний контроль над цією територією. Ми вдаватимемося до подальших юридичних кроків, зокрема, йдеться про міжнародні позови", - наголосив він.

Міністр також додав, що, наскільки йому відомо, російські літаки досі літають дуже близько до території Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА