15:48 14.10.2015

Міненерго РФ розраховує, що Україна не закуповуватиме газу за реверсом у новий осінньо-зимовий період

2 хв читати
Міненерго РФ розраховує, що Україна не закуповуватиме газу за реверсом у новий осінньо-зимовий період

Міненерго РФ розраховує, що Україна в майбутній осінньо-зимовий період не закуповуватиме реверсного газу, повідомив журналістам глава міністерства Олександр Новак, коментуючи нещодавнє відновлення закупівлі газу "Нафтогазом" у "Газпрому".

"Ми, звісно, зацікавлені в постачанні газу безпосередньо. Перша передоплата вже надійшла, російський газ із понеділка вже пішов в Україну. На наш погляд, це позитивний момент, який дасть змогу до початку осінньо-зимового періоду частково збільшити обсяги постачання газу. Найголовніше, щоб "Нафтогаз" в осінньо-зимовий період знайшов ресурси для оплати постачання газу в зимовий період. А окрім Росії та "Газпрому", потреби України в газі в зимовий період навряд чи будуть забезпечені, я навіть точно можу сказати, що не будуть забезпечені за рахунок реверсу", - сказав міністр.

"Ми вважаємо, що це – право України, звідки їй брати газ. На жаль, в рішенні про те, де купувати газ, економіка мало враховується. Так протягом третього кварталу Україна купувала газу на $30 дорожче, ніж їй пропонували купувати російський газ. На наш погляд, це неправильно, тому що за ті самі гроші вони могли купити більше газу і закачати його до ПСГ. Що ж до реверсу з боку Польщі, Угорщини та Словаччини, то, як ви знаєте, весь цей реверс на дві треті відбувається за рахунок постачання російського газу в Європу", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА