16:45 14.10.2015

Аваков пообіцяв Яценюку перекрити потік контрабанди на кордоні з Придністров'ям

2 хв читати
Аваков пообіцяв Яценюку перекрити потік контрабанди на кордоні з Придністров'ям

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку посилити кордон України з невизнаною Республікою Придністров'я та перекрити потік контрабанди.

Під час зустрічі з командирами Національної гвардії України в середу А.Яценюку доповіли, що на українсько-молдовському кордоні спостерігається значний контрабандний потік - "добре оснащені контрабандні колони, які їздять без фар".

Раніше підрозділам Нацгвардії було доручено обладнати на кордоні з Придністров'ям лінію опорних пунктів. Проте фінансування на облаштування цих звідних опорних пунктів немає, і наразі зусиллями командирів підрозділів Нацгвардії виконано лише 20% необхідних робіт.

Як зазначили в Нацгвардії, командири підрозділів зверталися до місцевих органів влади з проханням допомогти, але їм відмовляли, посилаючись на те, що це не зона АТО і що в місцевому бюджеті немає коштів. Командири поінформували прем'єра, що на облаштування цих опорних пунктів необхідно 450-500 тис. грн, і попросили "зрушити це питання з місця".

Глава МВС А.Аваков, що також був на зустрічі, у свою чергу, повідомив А.Яценюку, що було дано "спеціальне завдання з точки зору припинення контрабанди". Крім того, за його словами, в Придністров'ї на українсько-молдовському кордоні стоїть 3,5 тис. російських військових із танками і вертольотами.

"Ми прийняли відповідне рішення, там зараз доопрацьовується операція - я вам доповідатиму. Ми перекриємо це", - сказав А.Аваков, звертаючись до А.Яценюка.

"Ситуація, як я бачу, в Молдові дуже складна, тому що вже котрий місяць тривають антиурядові протести. Не зовсім зрозуміло, хто стоїть за цими протестами, точніше цілком зрозуміло, хто стоїть за цими протестами, і зона нестабільності є в так званому Придністров'ї. І те, що там розташовані російські війська, також потребує певної уваги Збройних сил України і сил Національної гвардії. Тому правильно, що ви прийняли рішення щодо посилення контролю над цією ділянкою кордону", - заявив А.Яценюк у відповідь.

Він наголосив, що були часи, коли в України взагалі фактично не було ніякої присутності у Бессарабії - ні Збройних сил, ні Національної гвардії.

"Правильно, що ви прийняли рішення про додатковий контроль над цією ділянкою кордону - її треба посилити", - наголосив прем'єр.

А.Яценюк висловив задоволення тим, що Національна гвардія розгортає підрозділ у Болграді Одеської області, де в радянські часи розміщувалася дивізія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА