14:12 15.10.2015

Україна за 7 міс. 2015 р. експортувала до ЄС сільгосппродукцію на $2 млрд

2 хв читати
Україна за 7 міс. 2015 р. експортувала до ЄС сільгосппродукцію на $2 млрд

Україна в січні-липні 2015 року експортувала в країни Європейського Союзу сільськогосподарської продукції приблизно на $2 млрд.

Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на главу відомства Олексія Павленка, найбільшу питому вагу в структурі європейського експорту зайняли зернові злаки (кукурудза, пшениця, сорго), олія (соняшникова, соєва, рапсова), насіння олійних культур (соя, ріпак, соняшника, плоди, горіхи).

"Ринок ЄС для нас привабливий географічно, його населення має високу купівельну спроможність, а сам процес виробництва європейської продукції дорожчий за український, що робить нашу продукцію більш конкурентоспроможною", - процитовано в повідомленні міністр.

Він додав, що одним із основних факторів стримування експорту в ЄС відносно невеликі квоти. Такі ж поставки на загальних підставах обкладаються ввізним митом, що часто є непосильною ношею для вітчизняних виробників. Зокрема, станом на кінець вересня за деякими позиціями аграрної продукції України або вже вичерпала квоти або наближаємося до їх закриття. Наприклад, це стосується меду, ячмінної крупи, муки, обробленого зерна зернових злаків, оброблених томатів, виноградного та яблучного соків, вівса, кукурудзи, пшениці, м'яса птиці та ячменю.

Як повідомлялося з посиланням на Мінагропрод, експорт української сільськогосподарської продукції в країни СНД за 2014 рік скоротився на 31,1% - до $2,5 млрд. Водночас експорт до країн Азії зріс на 9,9% - до $6,6 млрд, Європейського Союзу - на 6,4%, до $4,8 млрд, Африки – на 0,5%, до $2,5 млрд.

Загальний експорт продукції АПК за 2014 рік становив $17 млрд порівняно з $17,3 млрд у 2013 році. Позитивне зовнішньоторговельне сальдо становило $10,6 млрд (у 2013 році - $8,8 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА