10:19 16.10.2015

Українські військові провадять переговори з "ЛНР" щодо відновлення подачі газу до прифронтових сіл

1 хв читати

У Луганській області представники Збройних сил України за координації групи цивільно-військової співпраці провадять переговори з представниками самопроголошеної "ЛНР" щодо відновлення централізованого газопостачання прифронтових сіл, повідомляє представник АТО в Луганській області, підполковник Руслан Ткачук.

"За координації групи цивільно-військової співпраці ЗС України триває процес переговорів із протилежною стороною щодо відновлення централізованого газопостачання прифронтових сіл. Зокрема, українська сторона докладає зусиль для відновлення подачі газу до сіл Кримське та Трьохізбенка Новоайдарського району", - повідомляє Р.Ткачук на своєму офіційному сайті в п'ятницю вранці.

Також, за його словами, з 15 вересня на луганському та артемівському (Попаснянський район) напрямках зберігається перемир'я і триває третя черга відведення озброєння калібру до 100 мм.

"Згідно з планом на луганському напрямку триває третя черга відведення озброєння. У рамках доповнень до Мінських угод українські військовослужбовці другий день поспіль відводять від лінії розмежування на відстань не менше ніж 15 км 82-мм міномети. Відведення відбувається синхронно з відведенням мінометів таких самих систем бойовиків "ЛНР". Процес моніторять спостерігачі ОБСЄ, працюють представники ЗМІ", - повідомляє Р.Ткачук.

Крім того, за його словами, в Луганській області постійно тривають роботи з розмінування. Так, у четвер військові сапери ЗСУ провели роботи в районі блокпоста "Сталінград".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА