13:19 16.10.2015

Одеську митницю очолить Марушевська - Порошенко

2 хв читати
Одеську митницю очолить Марушевська - Порошенко

Президент України Петро Порошенко поінформував, що начальником Одеської митниці буде призначено заступника голови Одеської облдержадміністрації Юлію Марушевську.

"Не пізніше за понеділок, наступний робочий день, Одеса отримає нового начальника митниці", - сказав президент, відкриваючи в п'ятницю Одесі новий центр адмінпослуг. При цьому він повідомив, що цю посаду обійме Ю.Марушевська.

Глава держави зазначив, що Ю.Марушевська є "надзвичайно ефективною та талановитою жінкою", яка має хороші організаційні здібності і змінить ситуацію на Одеській митниці.

"Буде побудовано новий митний термінал, і в цьому терміналі буде скорочено терміни проходження вантажів", - повідомив він.

За словами президента, це приведе до збільшення надходжень до держбюджету, а також сприятиме якнайшвидшому будівництву траси Одеса-Рені.

"Будівництво траси розпочалося нарешті, причому не з Одеси, не з центру, а з Рені. І ця траса, я переконаний, відродить дуже важливий регіон для всієї України", - наголосив П.Порошенко.

Звертаючись до Ю.Марушевської, він сказав: "На ваші тендітні плечі прямо з понеділка лягає величезна відповідальність, я вас із цим вітаю і, думаю, ви з цим впораєтеся".

На початку вересня сайт Одеської обладміністрації оприлюднив біографічні відомості про Ю.Марушевську як про заступника голови Одеської ОДА. У прес-службі Одеської обладміністрації агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що розпорядження про призначення Ю.Марушевської голова Одеської обладміністрації Міхеіл Саакашвілі підписав 8 вересня, проте на сайті документа тоді не було.

Як повідомлялося, наприкінці серпня керівник Одеської митниці Владислав Ракша під тиском громадських активістів на чолі з депутатами Верховної Ради від фракції Радикальної партії Олега Ляшка написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Раніше голова Одеської ОДА М.Саакашвілі звернувся до генерального прокурора України, глав МВС і СБУ із заявою про скоєння злочину посадовими особами Державної фіскальної служби (ДФС), зокрема, щодо Одеської митниці. За його словами, посадові особи ДФС, діючи умисно, за попередньою змовою, занижують митну вартість товарів на Київській і Херсонській митницях та завищують вартість ідентичних товарів на Одеській митниці, що призводить до штучного вимушеного перерозподілу товаропотоку.

Він вважає, що такі злочинні дії завдають величезних збитків суб'єкту підприємницької діяльності, що, у свою чергу, підриває економічну стабільність Одеського регіону та економічну безпеку держави загалом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА