16:42 17.10.2015

Столиця Грузії святкує День міста

2 хв читати
Столиця Грузії святкує День міста

Похмура погода і дощ з ранку в суботу не внесли змін до святкування традиційного народного свята "Тбілісоба", який в 36-й раз відзначає грузинська столиця.

Як заявив журналістам мер Тбілісі Давид Нарманія, цього року у підготовку свята "Тбілісоба" разом із міськими службами активно були залучені і громадяни, які взяли участь у конкурсі на найкращу його концепцію.

"Це зумовило не тільки різноманіття програм, а й ті нововведення, які протягом двох днів пропонуватимуть тбілісцям і гостям столиці", - заявив Д.Нарманія.

Свято розпочалося церемонією присвоєння звання почесного тбілісця 11 видатним діячам громадського і культурного життя міста, серед яких відомі вчені, письменники, лікарі, режисери, артисти.

Центром святкових заходів стала історична частина міста - парк Ріке, район Абанотубані і вулиця Шардена, де можна побачити фольклорні вистави, театральні постановки, лялькові вистави та національні танці у виконанні найкращих майстрів мистецтв і дитячих колективів, послухати етно-джаз і музичні ансамблі, взяти участь у спортивних змаганнях.

Тут організовано "винне містечко", проходять фестивалі кулінарії та виставки чаю і меду, гості свята можуть скуштувати грузинські вина, чай, мед, фрукти.

Охочі можуть прогулятися на плотах річкою Кура, як у колишні часи, з музикою і накритими столами з хачапурі, шашликом, хінкалі та іншими грузинськими національними стравами.

"Тбілісоба" продовжиться в неділю концертами, театральними прем'єрами, виставками робіт художників, вечорами прози та поезії, спортивними заходами.

Свято "Тбілісоба" щороку розширює свої кордони. Цього року день грузинської столиці вже відзначили в Москві, Києві, Мінську, Ризі, інших містах, де за підтримки місцевої влади були представлені відомі творчі колективи та виконавці з Грузії, і де можна було побачити грузинські танці, послухати пісні та вірші, спробувати грузинське вино і страви національної кухні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА