20:09 19.10.2015

Безпілотники СММ ОБСЄ виявили концентрацію техніки "ДНР" у порушення погодженої лінії виведення озброєння - звіт

2 хв читати
Безпілотники СММ ОБСЄ виявили концентрацію техніки "ДНР" у порушення погодженої лінії виведення озброєння - звіт

Безпілотні літальні апарати (БПЛА) Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ виявили концентрацію військової техніки "ДНР" у місці, що порушує відповідну лінію виведення озброєння.

"Безпілотні літальні апарати СММ, як і раніше, фіксують концентрацію військової техніки у порушення відповідної лінії відведення. У зонах, підконтрольних "ДНР", БПЛА зафіксував таке озброєння: два бойові танки (ОБТ) поблизу Безіменного (29 км на схід від Маріуполя), 26 танків і одну пересувну зенітно-ракетну систему (ЗРК 9К35 "Стріла-10М") в районі села Сонцеве (57 км на південний схід від Донецька), три танки в районі Мічуріного (55 км на північний схід від Маріуполя), дві самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) у районі міста Петрівського (42 км на південний схід від Донецька) і дві самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) у районі Октябрського (28 км на північний схід від Маріуполя)", - йдеться у звіті СММ за 18 жовтня 2015 року, оприлюдненому в понеділок.

Крім того, як повідомляється, безпілотник СММ ОБСЄ виявив за межами відповідної лінії відведення озброєння шість мобільних броньованих транспортних засобів (МБТС) біля підконтрольного "ДНР" міста Комсомольське (43 км на південний схід від Донецька).

Також, згідно із звітом, 18 жовтня спостерігачі місії помітили в підконтрольному "ЛНР" районі Новосвітлівки (16 км на південний схід від Луганська) колону з 21 військової вантажівки, що прямувала у бік н. п. Луганське.

СММ також помітила близько дев’яти КамАЗів, які рухались у бік підконтрольного "ЛНР" н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська), і ще 22 військові вантажівки переміщалися до підконтрольного "ЛНР" Лутугиного (21 км на південний захід від Луганська).

СММ також повідомила, що представники "ЛНР" укотре не допустили спостерігачів до прикордонних пунктів на кордоні з Російською Федерацією.

Моніторингова місія оглянула одну зону постійного зберігання зброї Збройних сили України та одну - представників так званої ЛНР. "Вона підтвердила наявність заявленої зброї на цих ділянках, як це передбачено додатком до Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в підконтрольних українському уряду населених пунктах Мар’їнка (23 км на південний захід від Донецька) і Красногорівка (21 км на захід від Донецька) жителі висловили спостерігачам стурбованість недостатнім постачанням газу для опалювання, високою вартістю вугілля і цін на електроенергію. "Жителі Мар’їнки також говорили про важливість відкриття дороги Н15", - зазначає СММ ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА