14:42 20.10.2015

Суд відмовився продовжити колишньому ректору Університету податкової служби Мельнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

2 хв читати
Суд відмовився продовжити колишньому ректору Університету податкової служби Мельнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Печерський районний суд м. Києва відхилив клопотання прокуратури Київської області про продовження виконання колишнім ректором Національного університету державної податкової служби України Петром Мельником покладеного на нього судом особистого зобов'язання.

Згідно з визначенням суду від 9 жовтня 2015 року, суд, розглянувши клопотання прокуратури Київської області про продовження виконання П.Мельником покладеного на нього судом особистого зобов'язання, залишив його без задоволення.

"Визначення оскарженню не підлягає, набирає чинності і підлягає негайному виконанню з моменту його оголошення", - зазначено в документі.

Згідно з ч. 3 ст. 115 Кримінального Процесуального кодексу України, днями термін збігає о 24-й годині останнього дня терміну.

За визначенням Печерського районного суду м. Києва від 8 вересня 2015 року до П.Мельника було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. А 8 жовтня стороною звинувачення до суду подано клопотання про продовження терміну виконання підозрюваним покладеного на нього судом особистого зобов'язання.

Водночас, як повідомив адвокат П.Мельника Ігор Черезов у вівторок на своїй сторінці у Фейсбук, запобіжний захід для екс-ректора у вигляді тримання під домашнім арештом рішенням Печерського райсуду від 1 жовтня 2015 року продовжено для його підопічного до 1 грудня 2015 року. "Домашній арешт Мельнику продовжений", - написав І.Черезов.

Як повідомлялося, екс-ректора П. Мельника було затримано 27 липня 2013 року співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу.

Печерський райсуд Києва 1 серпня 2013 року обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом. П.Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування. 7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

П.Мельник став першою високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, до якого було застосовано такий спецзахід. Уже 9 серпня стало відомо, що він сховався з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня екс-ректор був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Глава МВС Арсен Аваков 1 квітня 2014 року у Фейсбук повідомив, що українські правоохоронці затримали П.Мельника в аеропорту після прибуття з Лондона.

Печерський райсуд Києва 2 квітня 2014 року виніс ухвалу про продовження П.Мельнику терміну тримання під вартою до 30 травня того ж року з можливістю внесення застави. 24 червня прес-служба МВС повідомила, що справа П.Мельника була спрямована до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА