09:53 21.10.2015

Сайдік закликає якнайшвидше вирішити питання з доставкою 16 тис. тонн міжнародної гумдопомоги на Донбас

1 хв читати
Сайдік закликає якнайшвидше вирішити питання з доставкою 16 тис. тонн міжнародної гумдопомоги на Донбас

Спецпредставник ОБСЄ в Україні Мартін Сайдік висловлює стурбованість проблемою недопуску на не підконтрольні Києву території Донбасу міжнародної гуманітарної допомоги та закликає якомога оперативніше вирішити це питання.

За підсумками зустрічі тристоронньої контактної групи у вівторок у Мінську він заявив журналістам, що підготовлено 16 тисяч тонн гуманітарної допомоги (це близько 800 вантажівок), але доставку не може бути здійснено, і ці вантажі перебувають на складах.

М.Сайдік також повідомив, що йдеться не лише про продовольство, а й будматеріали та інші вантажі.

Він також зазначив, що з липня міжнародним гуманітарним агентствам заборонено працювати в зоні АТО та в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДО та ОРЛО), працює лише Міжнародний комітет Червоного Хреста.

"Усім агентствам ООН до сьогодні заборонено працювати в окремих районах Донецької та Луганської областей. ООН не отримала дозволу, хоча надала всю необхідну інформацію", - сказав спецпредставник ОБСЄ.

Він повідомив, що єдиною гуманітарною організацією, допущеною до роботи на цих територіях, є Міжнародний комітет Червоного Хреста.

"Ми закликаємо і українську владу відкрити якнайшвидше пункти пропуску через лінію зіткнення в Луганській області, щоб ці гуманітарні вантажі доставити якнайшвидше до Луганська, де є абсолютна потреба. І знову це питання пов'язане, на жаль, з питанням розмінування", - наголосив М.Сайдік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА