09:07 21.10.2015

"ТВЕЛ" не отримувала повідомлення від України про відмову країни від проекту паливного заводу

2 хв читати
"ТВЕЛ" не отримувала повідомлення від України про відмову країни від проекту паливного заводу

Паливна компанія "ТВЕЛ", що входить до ГК "Росатом", не отримувала від України офіційних повідомлень про відмову від спільного проекту, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі "ТВЕЛ".

Як наголошують у російській компанії, "незважаючи на неухильне виконання російським акціонером усіх узятих на себе зобов'язань проект уже два роки простоює через відсутність фінансування з українського боку".

"Інших перешкод для успішної реалізації проекту немає", - наголосили в прес-службі, зазначивши, що "ТВЕЛ" "дисципліновано дотримується всіх критеріїв та зобов'язань проведеної в 2010 р. конкурсної процедури".

Раніше у вівторок міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що Україна планує розірвати відносини за спільним проектом спорудження заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області. За словами В.Демчишина, російська сторона "не виконує своїх зобов'язань".

"ТВЕЛ" виграв тендер із відбору технологій будівництва заводу з фабрикації ядерного палива в 2010 р. Під спорудження об'єкта виділено 6,8 га біля селища Смоліне (Кіровоградська область). Українському держконцерну "Ядерне паливо" належить 50%+1 акція ПрАТ, "ТВЕЛ" - 50% мінус 1 акція.

Акціонери мали були вкласти в проект близько $100-120 млн рівними частками. Потім, виходячи з фінансово-економічної моделі підприємства, після внесення коштів у рамках емісії акціонери передбачали залучити кредитні кошти. Водночас українська сторона наприкінці 2013 року не встигла своєчасно сплатити свою частину емісії через відсутність коштів у держбюджеті. Держконцерн "Ядерне паливо" повернув "ТВЕЛ" $42 млн, перерахованих на рахунок ПрАТ "Завод ЯП".

Як повідомляв раніше "Росатом", "ТВЕЛ" за свій рахунок уже виготовив обладнання для першої черги заводу, воно прийняте українською стороною, "але через неможливість його постачання в Україну через несплату перебуває на зберіганні на Новосибірському заводі хімконцентратів".

Влада України також раніше заявляла про намір відмовитися від співпраці з РФ під час будівництва двох енергоблоків Хмельницької АЕС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА