10:39 21.10.2015

У Донецькій області перейменуванню підлягають 47 населених пунктів

2 хв читати
У Донецькій області перейменуванню підлягають 47 населених пунктів

На території Донецької області станом на 1 вересня 2015 року на виконання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки" перейменуванню підлягають 47 населених пунктів.

Як повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, найбільше таких населених пунктів у Червоноармійському (7), Добропільському (6), Волноваському (4), Володарському (4) та Артемівському (4) районах.

"Загальна кількість населених пунктів, в яких є об'єкти топоніміки, які підпадають під дію закону, - 433. Процес перейменування триває", - наголошується в повідомленні.

Так, міська рада міста Дзержинська, керуючись законом про декомунізацію, а також враховуючи результати громадського обговорення, вирішила подати клопотання до Верховної Ради про перейменування населеного пункту. Відповідне рішення було прийнято на сесії міськради 16 жовтня 2015 року.

Депутати пропонують назвати Дзержинськ ім'ям річки, що протікає через місто, - Торецк. Також на розгляді виконкому Дзержинської міськради перебувають питання про перейменування 20 вулиць, названих на честь діячів та явищ комуністичної епохи. Про доцільність зміни назви ще ти десятьох населених пунктів тривають консультації з науковцями та істориками.

9 вересня у Слов'янську на сесії міської ради було розглянуто питання про перейменування 17 топонімічних об'єктів. Також депутати прийняли рішення про перейменування площі Жовтневої революції на Соборну.

23 вересня в Артемівську депутати міськради на засіданні сесії перейменували 45 вулиць і ухвалили рішення звернутися до Верховної Ради України з клопотанням про повернення місту історичної назви Бахмут.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА