12:40 21.10.2015

В одній з друкарень Тернополя незаконно зберігалися виборчі бюлетені

2 хв читати
В одній з друкарень Тернополя незаконно зберігалися виборчі бюлетені

Близько 1,8 тис. неврахованих бюлетенів і 8 кліше вилучили правоохоронці в приміщенні однієї з друкарень Тернополя, повідомляє обласна міліція.

За словами начальника Управління МВС України в Тернопільській області Олександра Богомола, з цим товариством міська та обласна територіальні виборчі комісії уклали угоди про друк виборчих документів, зокрема, 181 тис 695 бюлетенів для Тернополя та 842 тис 842 - для області.

З початку вересня до 16 жовтня включно підприємство друкувало виборчі бюлетені. Протягом 16-19 жовтня члени ТВК Тернополя і області забрали бюлетені і передали під охорону співробітників міліції. О. Богомол зазначив, що згідно з умовами договору та виборчого законодавства, кліше має бути знищено за день до голосування, а надлишок бюлетенів (близько 1%) - у день передання оригіналів, а це 16-19 жовтня.

20 жовтня до міського відділу міліції звернувся один з учасників виборчого процесу і заявив, що в друкарні залишилися бюлетені і кліше. За словами власника друкарні, знищення бракованих бюлетенів планувалося саме на 20 жовтня, оскільки на цей день був виданий наказ на знищення. Однак зробити цього не встигли. Документацію вилучили правоохоронці.

За словами начальника обласної міліції, відповідальність понесе власник друкарні, але слідчі перевіряють і дії членів ТВК, оскільки вони відповідають за складання акта на знищення, що правоохоронці поки що не бачили.

Правоохоронці внесли подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158 (підробка та незаконне виготовлення, використання чи зберігання незаконно виготовлених або підроблених виборчих документів), санкція за якою передбачає позбавлення волі на 3-7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін 2-3 роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

Після повернення до Києва Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА