14:00 22.10.2015

Українська розвідка фіксує біля Краснодона, Стаханова і Моспиного артсистеми супротивника калібру понад 100 мм

2 хв читати
Українська розвідка фіксує біля Краснодона, Стаханова і Моспиного артсистеми супротивника калібру понад 100 мм

У зоні антитерористичної операції в деяких районах Донбасу українська розвідка зафіксувала заборонені мінськими домовленостями артилерійські системи супротивника, повідомляється на сайті Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, українська сторона поінформувала ОБСЄ, що в районах Краснодона, Стаханова і Моспиного виявлені артилерійські системи супротивника калібром понад 100 мм (САУ) і 122-мм РСВО "Град", знаходження яких у цих районах є порушенням мінських домовленостей.

Загалом, за інформацією української розвідки, ситуація в районі проведення АТО залишалася відносно стабільною.

"Російські окупаційні війська виконували режим припинення вогню - фактів обстрілу сил АТО не зафіксовано", - зазначено в повідомленні ГУР у четвер.

У ГУР Міноборони повідомили, що 21 жовтня основні зусилля супротивника були зосереджені, зокрема, на відведенні танкових підрозділів 1 і 2 АК 12 командувань резерву Південного У ЗС РФ від лінії зіткнення на слов'янському і маріупольському напрямках.

"На донецькому напрямку супротивник, демонструючи відведення озброєння від передових позицій, надалі здійснює його приховане зосередження в заборонених районах", - зазначено в повідомленні.

Також українська розвідка встановила розгортання мережі пунктів вербування в окупованих районах Донецької області для формування "загонів добровольців" для участі у бойових діях на території Сирії. Виявлено розміщення не менш ніж двох таких пунктів у Донецьку та поширення агітаційних матеріалів із закликами вступати до "інтернаціонального батальйону "Хрестоносець" у містах Харцизьку та Макіївці.

При цьому, зазначено в повідомленні розвідки, найманцям окрім обіцянки високої грошової винагороди за участь у бойових діях не надаються соціальних гарантій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА