14:24 22.10.2015

Відкликання автомобілів Volkswagen може виявитися найскладнішим і найдорожчим в історії

2 хв читати
Відкликання автомобілів Volkswagen може виявитися найскладнішим і найдорожчим в історії

Відкликання 11 млн автомобілів Volkswagen AG з дизельними двигунами по всьому світу увійде до найтриваліших, найскладніших і найдорожчих в історії галузі, повідомляє агентство Bloomberg.

Для ліквідації маніпуляцій з даними про викиди цих двигунів в атмосферу Volkswagen доведеться провести фізичний ремонт близько 3 млн двигунів в Європі із 8,5 млн автомобілів, що відкликаються в регіоні. На 5,5 млн достатньо буде відкоригувати програмне забезпечення, що є значно простішим і дешевшим.

Минулого тижня Volkswagen оголосив про відкликання автомобілів у Європі триватиме до кінця 2016 року, а ремонт всіх транспортних засобів, що підпадають під цю програму, може затягнутися до 2017 року включно.

Висока витратність заходу пояснюється як його масштабами, так і технічними складнощами: механікам доведеться встановлювати на автомобілі деталі, які не були передбачені початковим проектом. Можливо, для цього Volkswagen доведеться створити окремі майстерні. І всі види деталей і робіт будуть потрібні схвалення в десятках країн з різним підходом до регулювання.

Окрім витрат на дооснащення автомобілів, Volkswagen очікують штрафи держорганів у багатьох країнах і сотні судових розглядів у приватному секторі. За оцінками аналітиків, зокрема експертів Sandford C. Bernstein Ltd., тих 6,5 млрд євро, які концерн вже зарезервував під ці цілі, буде недостатньо. Sandford очікує витрат у розмірі не менше 10 млрд євро в 2015 році і ще 5 млрд євро в 2016 році, при цьому загальна вартість дизельного скандалу" для Volkswagen може досягти 20 млрд євро, не рахуючи втрат капіталізації та репутації.

Ситуацію пом'якшує той факт, що Volkswagen має значні ліквідні кошти - 21,5 млрд євро на кінець червня, після чого концерн отримав ще близько 3,4 млрд євро, продавши пакет акцій колишнього партнера Suzuki Motor Corp.

У вересні стало відомо, що в дизельних двигунах автомобілів Volkswagen встановлювалися пристрої, які дозволяли зменшити реєстровану кількість забруднювальних речовин, що викидається в атмосферу під час проведення тестів. Через це ринкова вартість німецького автогіганта впала більш ніж удвічі з березневого піку, коли вона перевищувала 109 млрд євро, до 52,1 млрд євро.

У четвер акції Volkswagen подорожчали на 0,3% на торгах у Франкфурті.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА