16:25 22.10.2015

Понад 7 тис. житлових будинків пошкоджено та майже 500 зруйновано в Луганській області

1 хв читати
Понад 7 тис. житлових будинків пошкоджено та майже 500 зруйновано в Луганській області

Орієнтовна сума збитків у Луганській області, отриманих унаслідок військового конфлікту, становить 5 млрд грн, заявляє перший заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк.

"Орієнтовний обсяг збитків становить 5 млрд грн, понад 7 тис. житлових будинків пошкоджено, майже 500 житлових будинків зруйновано дощенту... За два тижні мають підрахувати точну суму збитків",- повідомила Є. Пушко-Цибуляк на брифінгу в четвер у Києві.

За її словами, буде сформовано генеральний план відновлення об'єктів Луганської області.

"Щоб ми чітко розуміли, який обсяг руйнувань і який ресурс ми повинні мати на відновлення", – зазначила перший заступник голови Луганської ОблВЦА.

Є. Пушко-Цибуляк також повідомила, що наразі в Луганській області тривають відновлювальні роботи на 315 об'єктах соціальної сфери, на 50 об'єктах дорожнього господарства. Вона висловила впевненість, що на цих об'єктах до кінця року роботи будуть завершені.

За словами Є. Пушко-Цибуляк, обсяг коштів, які акумульовані на відновлювальні роботи з обласного бюджету та місцевих становить 186 млн грн, субвенція з державного бюджету - 145 млн грн та кошти благодійних міжнародних і українських організацій становлять 101 млн грн.

Є. Пушко-Цибуляк також розповіла, що відновлені та працюють школи та дитячі садки в Лисичанську і населених пунктах Попаснянського і Новоайдарського районів, які дуже сильно постраждали, оскільки розташовані поблизу лінії розмежування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА