18:04 22.10.2015

Кабмін схвалив скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 р.

2 хв читати
Кабмін схвалив скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 р.

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу схвалив проект закону про скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі з посиланням на главу відомства Айвараса Абромавічуса.

"Як ми і обіцяли бізнесу, з 1 січня 2016 року тимчасовий імпортний збір у розмірі 5% і 10%, який допоміг нам стабілізувати платіжний баланс держави, буде скасовано", - повідомив міністр.

Законопроект "Про визнання таким, що втратив чинність закону України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України у відповідності зі статтею XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року" буде внесено на розгляд Верховної Ради найближчим часом.

За словами А. Абромавічуса, тимчасовий додатковий імпортний збір був застосований як один з інструментів для досягнення макроекономічної стабілізації. Зокрема, завдяки запровадженню цього вимушеного заходу спостерігається поліпшення стану платіжного балансу і пом'якшення наслідків нестабільності зовнішніх ринків для української економіки.

Як повідомлялося, Україна 25 лютого 2015 року у зв'язку з різким погіршенням платіжного балансу ввела додатковий імпортний збір на імпорт, окрім критичного, прописаний в ухваленому парламентом наприкінці 2014 року за пропозицією уряду законі "Про стабілізацію платіжного балансу України".

Додатковим імпортним збором за ставкою 10% оподатковуються готові харчові продукти; продукти, жири та олії тваринного і рослинного походження; алкогольні та безалкогольні напої; тютюн та його замінники; оцет; живі тварини (товарні групи 1-24 за УКТЗЕД). Під 5% збір підпадають всі інші товари за винятком "життєво важливих", до яких парламент зарахував більшість енергоносіїв, а також деякі медикаменти.

Підприємці неодноразово закликали уряд скасувати цей збір.

А. Абромавічус раніше оцінював загальний економічний ефект від введення додаткового імпортного збору у розмірі до $1 млрд за рахунок зниження обсягів імпорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА