16:24 25.10.2015

Голосування на місцевих виборах в Україні проходить у спокійному режимі, констатує спостерігач ЕП

2 хв читати
Голосування на місцевих виборах в Україні проходить у спокійному режимі, констатує спостерігач ЕП

Голосування на місцевих виборах в Україні відбувається в досить спокійному режимі, констатує спостерігач від Європарламенту, голова комітету парламентської співпраці між Україною і ЄС Андрій Пленкович.

"Я спілкувався з усіма командами цього ранку, і вони сказали мені, що голосування на виборчих дільницях проходить дуже спокійно, нормальному режимі", - повідомив А.Пленкович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю.

Він зазначив, що спостерігачі від ЄП не отримали повідомлення про будь-які труднощі або проблеми.

А.Пленкович поінформував, що команди спостерігачів ЄП у співпраці зі спостерігачами ОБСЄ/БДІПЛ базуються в Києві, Харкові, Дніпропетровську та Одесі. "Ми обрали ці міста з конкретних міркувань, а саме через склад місцевих жителів, через політичну близькість лінії фронту і тимчасово окупованих районів, а також через кількість вимушених переселенців, які перебувають у деяких із цих міст", - сказав представник Європарламенту.

Він також нагадав, що делегація спостерігачів від ЄП є частиною ширшої місії спостерігачів ОБСЄ/БДІПЛ. "Наразі ми погоджуємо з ними наші дії. І ми будемо спиратися, зокрема, і на їхню інформацію", - сказав він.

А.Пленкович поінформував, що загалом за місцевими місцевих виборами в Україні спостерігають сім представників ЄП. "Відправити місію на місцеві вибори було політичним винятком для Європейського парламенту. Раніше ми направляли спостерігачів тільки на національні вибори. Рік тому направляли на президентські вибори. Але оскільки Україна є нашим політичним пріоритетом, ми були раді запрошенню від голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана", - сказав він.

"З того, що мені відомо на даний момент, а також з огляду на те, що я можу спостерігати сьогодні в Києві, де я побував на шістдесяти семи виборчих дільницях у центрі, все проходить тихо, як у будь-якій іншій європейській країні. Явка не дуже велика - між 10-15% на 11-12 годину", - сказав він.

А.Пленкович також зазначив, що ці вибори проходять вперше за новим виборчим законодавством. "Ми запитали у дільничних виборчих комісій, чи добре люди обізнані про нову виборчу систему. У Києві, наприклад, лише два бюлетені для голосування: один для виборів мера і один бюлетень з виборів до Київради. Таким чином, процес голосування дуже простий, і ні в кого не було труднощів досі щодо реалізації свого права голосу. Це дуже важливо, що плутанини немає", - наголосив спостерігач.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА