10:19 27.10.2015

Україна вивчить рекомендації БДІПЛ ОБСЄ щодо вдосконалення виборчого процесу

2 хв читати
Україна вивчить рекомендації БДІПЛ ОБСЄ щодо вдосконалення виборчого процесу

Україна вивчить рекомендації Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ щодо подальшого вдосконалення виборчого процесу, заявило Міністерство закордонних справ України.

Так, у коментарі МЗС України, поширеному прес-службою відомства в понеділок, наголошується, що згідно з висновками Міжнародної місії зі спостереження за місцевими виборами в Україні, виборчий процес у нашій країні був "відкритий, конкурентний, добре організований і продемонстрував повагу до дотримання демократичного процесу". Також повідомляється, що міжнародні спостерігачі відзначили створення належної законодавчої бази для проведення демократичних виборів, "прозорість і акуратність процесу голосування і підрахунку голосів".

"Високо цінуємо безпрецедентну увагу, яку було продемонстровано міжнародним співтовариством до місцевих виборів в Україні 25 жовтня ц. р. Свідченням цього є направлення на запрошення української сторони рекордної в історії моніторингу за місцевими виборами в Україні кількості спостерігачів – 1 тис. 555... Розглядаємо це як визнання міжнародною спільнотою важливості продовження дотримання Україною позитивних стандартів проведення демократичних виборів, досягнутих під час президентських і парламентських виборів 2014 року", - зазначає український МЗС.

"Усвідомлюємо, що виборчий процес в Україні, як і в будь-якій іншій демократичній країні, не позбавлений недоопрацювань і потребує подальшого вдосконалення. Українська сторона уважно вивчить конкретні рекомендації остаточного звіту БДІПЛ ОБСЄ щодо вдосконалення виборчого процесу в Україні, оприлюднення якого очікується орієнтовно через 8 тижнів після завершення виборів", - наголошують у МЗС.

Як повідомляється, 26 жовтня 2015 року Міжнародна місія зі спостереження за місцевими виборами в Україні у складі Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ), Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського парламенту оприлюднила свої попередні висновки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА