16:20 28.10.2015

У Донецькій області триває відведення від лінії зіткнення танків і артилерії калібру 100 мм і мінометів калібру 120 мм

2 хв читати
У Донецькій області триває відведення від лінії зіткнення танків і артилерії калібру 100 мм і мінометів калібру 120 мм

У Донецькій області відбувається відвід від лінії зіткнення танків і артилерії калібру 100 мм і мінометів калібру 120 мм, повідомляє прес-офіцер української сторони СЦКК Володимир Скоростецький.

Згідно з повідомленням СЦКК, оприлюдненим у середу на сайті Міністерства оборони України, в зоні АТО триває процес верифікації озброєння, відведеного від лінії розмежування згідно з доповненнями до комплексу заходів щодо виконання мінських домовленостей.

"У Донецькій області відбувається відведення танків, артилерії калібру 100 міліметрів і мінометів калібру 120 міліметрів від лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК.

Крім того, як зазначається, у вівторок у Донецькій області патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ разом з офіцерами української групи СЦКК під час робочої поїздки перевірили наявність танків в одному з районів.

"Додамо, що патрулі СММ ОБСЄ виконують поставлені перед ними завдання за повного сприяння сил АТО", - цитує прес-служба В. Скоростецького.

Як наголошується, міжнародні спостерігачі отримали безперешкодний доступ до району зберігання відведеної техніки, та отримали можливість перевірити серійні номери озброєння, як це визначено в планах верифікації.

У процесі перевірки озброєнь українська сторона СЦКК забезпечила взаємодію з СММ ОБСЄ і скоординувала з місією подальші дії із підготовки до відведення артилерійського озброєння від лінії зіткнення на території Донецької області, а також моніторинг та верифікацію цього процесу.

"Незважаючи на окремі провокації незаконних збройних формувань ОРДО/ОРЛО, українська сторона продовжує виконувати Мінські домовленості та забезпечує чітке і прозоре виконання графіка відведення озброєння, про що сьогодні могли переконатися спостерігачі ОБСЄ", — цитує прес-служба СЦКК керівника української сторони СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА