16:38 28.10.2015

У НАТО вважають, що Україна і союзники виграли інформаційну битву з РФ стосовно причин аварії рейсу MH-17

2 хв читати
У НАТО вважають, що Україна і союзники виграли інформаційну битву з РФ стосовно причин аварії рейсу MH-17

Україна і союзники виграли інформаційну битву з Російською Федерацією з правдивого інформування світової громадськості про причини аварії малайзійського Боїнга рейсом MH-17, вважає керівник відділу стратегічних комунікацій штабу Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Марк Лейті.

"Більшість людей на заході переконана, що постріл був зроблений з комплексу "Бук", який був на території, підконтрольній сепаратистам. І це був сильний удар по репутації всіх причетних. Ми всі програли, тому що загинуло багато людей (пасажири і члени екіпажу Боїнга - ІФ), але ми виграли битву за правду", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" під час лекції в середу в Києві.

М. Лейті наголосив, що одразу після аварії літака проросійські ЗМІ і мас-медіа, що симпатизують РФ, поширили безліч варіантів причин катастрофи.

"Наприклад - лайнер збив український винищувач; це змова ЦРУ, літак був уже наповнений мертвими людьми; судно збили з "Буку" з підконтрольної Україні території. Мета цих закидів - відволікання уваги. Замість максимального інформування громадськості про подію ми змушені були також боротися з безглуздими історіями", - додав М. Лейті.

Представник Альянсу наголосив, що на сьогодні відсутність покарання винних в авіакатастрофі можна називати поразкою, "проте нашою перемогою є те, що не багато людей вірять у ці неправдиві версії та історії".

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 – Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року була створена міжнародна спільна слідча група, до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту. Передбачалося, що група із збору доказів працює до 7 серпня 2015 року.

Водночас 17 липня Генеральний прокурор України Віктор Шокин підписав угоду про продовження мандату спільної слідчої групи з розслідування цієї аварії до 7 лютого 2016 року, таким чином підтримавши відповідну пропозицію голландського колеги Фредеріка Вестербеке.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА