13:25 29.10.2015

Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним роз'яснення ЦВК щодо виборів у Павлограді, вони відбудуться у два тури

2 хв читати
Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним роз'яснення ЦВК щодо виборів у Павлограді, вони відбудуться у два тури

Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною постанову Центральної виборчої комісії про роз'яснення застосування окремих положень закону про місцеві вибори під час встановлення результатів виборів міського голови Павлограда Дніпропетровської області та зобов'язав його скасувати.

Колегія суддів задовольнила повністю позов кандидата в мери Павлограда Євгена Терехова до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови від 27 жовтня 2015 року.

"Визнати протиправною та скасувати постанову Центральної виборчої комісії від 27 жовтня 2015 року №515 про роз'яснення щодо застосування окремих положень закону про місцеві вибори під час встановлення результатів виборів міського голови. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку у дводенний строк з дня його оголошення", - оголосили рішення на засіданні суду в четвер.

Як повідомлялося, за попередніми даними, на виборах мера Павлограда представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина набрав 30%, кандидат від партії "УКРОП" Євген Терехов – понад 20%

27 жовтня ЦВК прийняла роз'яснення, згідно з яким не виділятиме додаткових коштів на проведення другого туру виборів мера в Павлограді. Роз'яснення прийнято у зв'язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тис. виборців, однак, на виборах Павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тис. виборців, і, на думку ЦВК, в цьому місті не повинен проводитися другий тур виборів мера.

У свою чергу, Комітет виборців України (КВУ) заявив, що ЦВК підміняє поняття "виборча система" і поняття "повторне голосування" та грубо порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда.

Того ж дня партія "УКРОП" закликала президента країни використовувати всі наявні у нього, як у гаранта Конституції, важелі для того, щоб не допустити скасування другого туру. У середу партія БПП "Солідарність" заявила, що готує судовий позов щодо оскарження скасування другого туру виборів мера Павлограда. Крім цього, під час засідання Кабміну в середу глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що міліція кваліфікує скасування другого туру виборів мера Павлограда як порушення виборчого права та закону про місцеві вибори і проводить перевірку за цим фактом.

Президент України Петро Порошенко також висловив обурення ситуацією, що склалася навколо виборів мера Павлограда Дніпропетровської області, зокрема, рішенням про скасування другого туру волевиявлення. "Вважаю, що виборці, а не чиновники мають визначати переможця перегонів... Сподіваюся, що законне рішення суду захистить виборче право жителів Павлограда", - заявив він у середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У межах розслідування справи про прорив кордону в Харківській області перевіряються дії військового керівництва та можливий відхід ЗСУ з позицій - ДБР

У Мінветеранів допускають створення в майбутньому бази ветеранів для пошуку роботодавцями потрібних фахівців

Окупанти вдарили по центру Харкова - мер

Зеленський: Наші партнери мають розуміти, що надання нам ППО - це про оборону, а не про наступ на РФ

Україна уклала двосторонню угоду про безпеку з Іспанією

Іспанія працює з іншими країнами щодо постачання в Україну систем ППО - Санчес

Іспанія надасть підтримку Україні на 1 млрд євро - прем'єр-міністр

У Київській області на 28-30 травня оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки - Укргідрометцентр

Собор Паризької Богоматері відкриється для туристів 8 грудня

Участь у Саміті миру підтвердили вже 90 держав - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА