15:26 29.10.2015

Україна і Туркменістан підписали низку угод

2 хв читати
Україна і Туркменістан підписали низку угод

За результатами першого офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Туркменістану підписано низку міждержавних угод, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, підписано угоди у сфері сільського господарства, промисловості, подальшого розвитку та зміцнення співпраці в усіх сферах внутрішнього та зовнішнього туризму, спільної реалізації інвестиційних проектів у туристичній сфері та навчанні фахівців.

Так, між урядами України і Туркменістану підписано угоду про співробітництво у сфері сільського господарства. Документ забезпечить взаємний обмін інформацією, досвідом і новітніми технологіями у галузі сільського господарства, зміцнить двостороннє співробітництво на основі взаємної вигоди, взаємоповаги та суверенної рівності.

Підписано також угоду про співпрацю у сфері промисловості між Кабінетом Міністрів України і урядом Туркменістану. Угоду укладено з метою створення взаємовигідного конкурентного середовища на ринках промислової продукції двох країн і передбачає створення міжурядової Ради з промислової політики, яка аналізуватиме стан співпраці у цій сфері а вироблятиме відповідні пропозиції для поглиблення промислового співробітництва, створення сприятливих умов для інноваційного промислового розвитку економіки країн.

Крім того, підписано меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Державним комітетом Туркменістану з туризму щодо співробітництва у сфері туризму. Угода сприятиме подальшому розвитку та зміцненню співпраці за всіма напрямами внутрішнього та зовнішнього туризму. Документ передбачає обмін презентаціями, спільну реалізацію інвестиційних проектів у туристичній сфері, навчання фахівців.

Також підписано протокол між Міністерствами закордонних справ України і Туркменістану про інвентаризацію договірно-правової бази українсько-туркменських відносин.

Окрім цього, підписано низку угод між університетами України і Туркменістану, які передбачають обмін досвідом роботи з підготовки висококваліфікованих фахівців, роботу над спільними освітніми та науково-дослідними проектами, взаємні обміни студентами, викладачами і дослідниками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА