16:43 29.10.2015

МВФ припускає перегляд політики кредитування, що уможливлює співпрацю з Україною, - Райс

2 хв читати
МВФ припускає перегляд політики кредитування, що уможливлює співпрацю з Україною, - Райс

Міжнародний валютний фонд (МВФ) припускає перегляд політики кредитування (Lending-into-Arrears Policy), яка нині передбачає можливість надавати фінансування країні-члену Фонду, що має заборгованість перед офіційним кредитором, повідомив офіційний представник МВФ Джері Райс.

"Це (перегляд політики - ІФ) є частиною ширшої програми, що передбачає реформування механізмів кредитування, управління держборгом, реструктуризації боргу. Ця програма робіт опрацьовувалася впродовж останніх кількох років. Одним з її елементів є вивчення пропозицій, які дали би змогу Фонду за певних умов кредитувати країни, що мають офіційний борг. Це питання насправді вже порушували, приміром, у рекомендаціях ради директорів від 2013 року зазначено: "Розглянути розширення політики кредитування, що відкриває можливість надавати фінансування за наявності офіційного боргу, і у зв'язку з цим визначити механізм, що гарантує зниження тягаря офіційної заборгованості", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Представник МВФ не уточнив, коли саме рада директорів Фонду може розглянути це питання, зазначивши, що це, швидше за все, відбудеться в найближчому майбутньому.

Як повідомлялося, визначення МВФ статусу боргу України перед Росією на $3 млрд - комерційний або офіційний - може вплинути на майбутні виплати за програмою розширеного фінансування (Extended Fund Facility Arrangement, EFF) для України. Зокрема, нинішня політика МВФ виключає можливість надавати фінансування країні-члену Фонду, яка має заборгованість перед офіційним кредитором. Таким чином, якщо "російські" єврооблігації будуть визначені як офіційний борг і Україна матиме за ним заборгованість, то за відсутності змін до політики МВФ він може виявитися не в змозі продовжувати кредитувати Україну в рамках програми EFF.

МВФ дотепер ще не визначився із статусом позики єврооблігації на $3 млрд відповідно до своєї методології, попри те, що Україна розглядає його таким, як і будь-який інший борг за єврооблігаціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА