14:09 30.10.2015

Заступник директора бібліотеки української літератури вирушив у термінове відрядження того ж дня, коли в ній пройшли обшуки

1 хв читати

Заступник директора бібліотеки української літератури Віталій Крикуненко поїхав у відрядження у день затримання директора бібліотеки Наталії Шаріної, повідомив "Інтерфаксу" в п'ятницю член спілки письменників Росії Володимир Лісовий.

"Я добре знайомий з керівництвом бібліотеки. В ній не раз проводилися мої творчі вечори. Сьогодні я дізнався, що Н.Шаріну затримали, а заступник директора В. Крикуненко того ж дня (28 жовтня - ІФ) поїхав у відрядження, але ніхто не знає куди", - сказав В. Лісовий.

Він зазначив, що йому невідомі причини термінового відрядження В. Крикуненка, а також, чи мав він право виїжджати без дозволу директора.

28 жовтня в бібліотеці української літератури відбулися обшуки, а потім її директора Н.Шаріну було затримано. За інформацією Слідчого комітету, стосовно директора бібліотеки порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розбурхування національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно із заявою СКР, є поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, що було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА