14:11 30.10.2015

Суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу на середину листопада

2 хв читати
Суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу на середину листопада

Апеляційний суд Києва продовжить розгляд апеляції на вирок екс-главі департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, визнаному винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, 16 листопада об 11.00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд прийняв на засіданні в п'ятницю у зв'язку з тим, що представником інтересів потерпілого у цій справі журналіста Олексія Подольського став колишній суддя Конституційного суду України Віктор Шишкін, в зв'язку з чим потрібен додатковий час для ознайомлення з матеріалами справи.

Журналіст Р. Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г. Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовлялася визнавати, що знайдені останки належать її синові.

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми. Його було обвинувачено в перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Г. Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року).

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Л. Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи екс-співробітника управління Держохорони майора Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Г. Гонгадзе. Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Л. Кучми. Сам Л. Кучма категорично спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-главу департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Г. Гонгадзе.

Обидві сторони справи подали апеляційні скарги на вирок О. Пукачу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА