16:30 30.10.2015

На рахунок Сватівського районного бюджету вже перераховано 10 млн грн - влада

2 хв читати
На рахунок Сватівського районного бюджету вже перераховано 10 млн грн - влада

Пожежу на військовій базі в місті Сватове Луганської області локалізовано, від газопостачання відключено п'ять населених пунктів, на рахунок Сватівського районного бюджету вже перераховано 10 млн грн, які будуть направлені на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

"Пожежу в місті Сватове Луганської області локалізовано", - цитує голову Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Миколи Чечоткіна, прес-служба ДСНС України в п'ятницю.

Крім того, як повідомляє прес-служба, станом на 15:00 згідно з рішенням штабу з ліквідації надзвичайної ситуації від газопостачання було відключено п'ять населених пунктів: м. Сватове, с. Петрівка, с. Меловатка, с. Рудовна, с. Мостки, які потрапляють до зони ймовірного ураження (приблизний радіус 25 км).

У зоні ураження, в радіусі двох кілометрів у 80% будівель вибуховою хвилею вибито шибки. Приблизно 70% міста залишилась без світла і водопостачання. Для відновлення водопостачання Державною службою України з надзвичайних ситуацій організовано залучення електростанцій потужністю 30 і 50 кВт.

Водночас, як повідомляє прес-служби Луганської військово-цивільної адміністрації на сторінці у Facebook, до Сватівського району вже надійшли кошти з обласного бюджету

"На рахунок Сватівського районного бюджету вже перераховано 10 млн грн, які були виділені з обласного бюджету відповідно до розпорядження голови Луганської обласної міськадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки", - зазначено в повідомленні.

Ці кошти будуть направлені на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Сватовому та надання матеріальної допомоги постраждалим.

Як повідомляє ДСНС, наразі м. Сватове умовно розділено на 15 секторів, де працюють оперативні групи, до складу яких входять піротехніки ДСНС, МО, співробітники МВС, представники місцевих органів влади. Вони здійснюють обстеження території з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, первинної оцінки руйнувань і пошкоджень будівель. Піротехнічні групи ДСНС України (6 піротехнічних загонів загальною кількістю 33 чол. та 12 од. техніки) організовано обстеження оперативних ділянок. Зараз оперативний штаб отримав 58 заявок про виявлення вибухонебезпечних предметів.

"Після обстеження секторів на наявність вибухонебезпечних предметів комунальними службами буде організовано обстеження дворів із метою проведення орієнтовної оцінки завданих збитків", - зазначено в повідомленні ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА