14:37 31.10.2015

Широкомасштабна спецоперація в Дніпропетровську триває, обшуки відбуваються в окремих правоохоронців

2 хв читати

Правоохоронці запевняють, що для проведення широкомасштабної операції, під час якої вони затримали Геннадія Корбана, колишнього заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації, який брав участь у виборах мера Києва від партії "УКРОП", було достатньо підстав, сама спецоперація наразі триває.

"Достатньо приводів для операції, тому що кілька місяців проводилися комплексні оперативні дії з прослуховуванням, відеоспостереженням. Там достатньо бази, яка дала змогу провести ці заходи і почати спецоперацію. Зібрано достатню доказову базу, зараз вивчатимемо", - сказав прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко журналістам у суботу, зазначивши, що в суботу почалася активна фаза спецоперації.

Прокурор заявив: "Зараз це все триває і все може змінитися, операція не зупинена. Це широкомасштабна операція".

За інформацією прес-служби Генпрокуратури, ця спецоперація проводиться в Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Херсоні, Черкасах та інших регіонах. Дії спрямовані на виявлення, документування й ліквідацію особливо небезпечної злочинної організації.

За словами спікера СБУ Олени Гітлянської, процесуальні дії тривають, відбуваються затримання, після чого встановлюється ступінь причетності затриманих. "Можливо, когось відпустять, щодо когось буде обрано запобіжний захід", - додала вона.

Спікер СБУ зазначила, що зараз реалізується багатоходова масштабна спецоперація, в реалізації якої залучено спецпідрозділи з різних регіонів України. "Залучено багато людей, тому що гроші надходили також з усіх регіонів України", - пояснила вона.

"Думаю, коли операцію буде завершено, тоді ми пояснимо мотиви і причини", - сказала О.Гітлянська.

"Якби в нас не було достатньої доказової бази, то ми не провели б цієї операції", - додала вона.

В.Куценко також наголосив, що в рамках операції відбуваються обшуки і в правоохоронців: "Звертаю увагу, що обшуки, зокрема зараз, відбуваються і в окремих співробітників правоохоронних органів".

За його даними, з боку Генпрокуратури нині залучено близько 50 представників прокуратури, слідчих і прокурорів безпосередньо. З боку СБУ працюють понад 500 співробітників спецслужби, додала О.Гітлянська.

Раніше В.Куценко повідомив, що спільна широкомасштабна спецоперація спрямована на ліквідацію злочинного угруповання, затримання осіб, які брали в ній участь і безпосередньо входили до цього угруповання.

"Основні статті, за якими проводяться заходи, - це ст. 215 КК (створення і діяльність злочинного угруповання), стаття 191 (розкрадання майна) і 349 (викрадення людей)", - заявив В.Куценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА