13:29 01.11.2015

Пільговий режим для громадян України у РФ скасовано

2 хв читати
Пільговий режим для громадян України у РФ скасовано

З неділі, 1 листопада, припинив діяти пільговий режим перебування на території Російської Федерації громадян України.

Преференції збереглися для біженців зі сходу України. Для решти українців перебувати на території Росії без дозвільних документів - патенту на роботу, дозволу на тимчасове проживання та інших документів, можна буде 90 днів протягом 180 днів.

"Громадянам України, які здійснюють трудову діяльність на території Росії, і бажають продовжити своє законне перебування, необхідно звернутися до ФМС за отриманням патента", - заявив "Інтерфаксу" керівник Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський.

За його словами, після 1 листопада громадяни України матимуть 30 днів для оформлення правового або трудового статусу на території Росії.

"Після 1 листопада українські громадяни перебуватимуть на території РФ у тому ж статусі, як і громадяни інших країн СНД. З 1 грудня стосовно порушників вживатимуть заходи адміністративного характеру, зокрема закриття в'їзду", - сказав глава ФМС РФ.

За даними ФМС, понад 600 тис. громадян України звернулися до РФ по тимчасовий притулок, статус біженця або дозвіл на тимчасове проживання. Загалом за цей час на території РФ перебувають близько 2,6 мільйона громадян України, з них з південно-східних регіонів - понад мільйона осіб.

Понад 600 тис. українців, які перебувають на території Росії, є порушниками міграційного законодавства, повідомив у п'ятницю заступник керівника ФМС РФ Вадим Яковенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА