14:02 02.11.2015

Обвинувачень Новинському, Вілкулу та Королевській поки що не висувають - Луценко

2 хв читати
Обвинувачень Новинському, Вілкулу та Королевській поки що не висувають - Луценко

Перш ніж оголосити про підозру або висунути обвинувачення народним депутатам, правоохоронці викликають їх на допит для отримання пояснень, заявляє керівник парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому не можна застосувати процедуру Adhoc, як це було під час зняття недоторканності з нардепа Ігоря Мосійчука, стосовно народних депутатів, яким представник МВС намагався вручити повістки на погоджувальній раді, Ю.Луценко пояснив: "Щоб пред'явити їм обвинувачення, немає такої доказової бази, відеоряду, як у випадку з Мосійчуком".

Політик додав, що цих народних депутатів треба викликати на допит, отримати їхні пояснення, після цього оголосити про підозру й висунути обвинувачення, і лише потім вносити до Верховної Ради подання про зняття недоторканності.

"Наскільки я розумію, їх можуть звинувачувати в (протиправних - ІФ) діях у той момент, коли вони були партією при владі або на посадах у владі. Тому відеодоказів їхньої діяльності немає. Є, очевидно, документальні докази. Очевидно, що їх треба закріпити особистим допитом. Але на ці допити вони не з'являються", - припустив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, начальник відділу Головного слідчого управління МВС України Василь Сміх, отримавши слово на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок, заявив, що приніс повістку для виклику депутата на слідчі дії, назвавши прізвище Вадима Новинського. Спікер Володимир Гройсман заявив, що такої людини в залі немає, позбавив слова і попросив покинути залу, де відбувається засідання.

Ю.Луценко пізніше повідомив, що представники правоохоронних органів принести на засідання погоджувальної ради повістки трьом депутатам фракції "Опозиційний блок": В.Новинському, Олександру Вілкулу та Наталії Королевській.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook також заявив, що йому намагалися вручити повістку на допит на засіданні погоджувальної ради, проте він на ньому був відсутній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА