17:21 02.11.2015

"Український Рітейл" спростовує інформацію про обшук у дніпропетровському офісі мережі "Брусничка"

3 хв читати
"Український Рітейл" спростовує інформацію про обшук у дніпропетровському офісі мережі "Брусничка"

Правоохоронні органи не проводили обшуку в головному офісі мережі фрешмаркетів "Брусничка" в Дніпропетровську 30 жовтня 2015 року, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок у ТОВ "Український Рітейл", що входить до холдингу "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) та розвиває мережа фрешмаркетів в Україні.

"Обшуку в нашому офісі 30 жовтня не було", – повідомили в компанії.

При цьому в компанії зазначили, що 30 жовтня головний офіс мережі працював у звичайному режимі, а його співробітники перебували на своїх робочих місцях.

"Може, він проводився в якихось інших структурах, але нам про це нічого не відомо", – додали в компанії.

В "Українському Рітейлі" також не мають інформації про можливі обшуки правоохоронними органами приміщень мережі у період після 30 жовтня і досі.

Як повідомлялося, на брифінгу в понеділок у Києві глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив про проведення 30 жовтня 2015 року в Дніпропетровську кількох слідчо-оперативних дій, обшуків і виїмок стосовно торгової мережі "Брусничка".

"30 жовтня поточного року в Дніпропетровську, за день до проведення широкомасштабної операції було проведено кілька слідчо-оперативних дій, обшуків і виїмок зокрема щодо структури, які з держбюджету вкрали 26,7 млн грн, а також мінімізували податки до бюджету приблизно на 500 млн грн. Сума непогана, особливо, якщо врахувати, що йдеться про мережу супермаркетів під назвою "Брусничка". З ким її афілійовано та асоційовано – я думаю, вам не складно буде розібратися самим", - сказав В. Грицак.

"Український Рітейл" створено у 2006 році, він відкрив перший магазин торговельної мережі "Брусничка" в березні 2007 року в Донецьку. Головний офіс компанії наприкінці 2014 року перенесено з Донецька до Дніпропетровська. Мережа "Брусничка" працює у форматі "магазин біля дому" площею 300-400 кв. м з асортиментом близько 4,5 тис. позицій.

"Український Рітейл" на середину травня 2015 року також володів розподільними центрами загальною площею близько 21 тис. кв. м в Донецькій і Дніпропетровській області та виробничим цехом, що забезпечує магазини випічкою і кулінарією, частка товарообігу яких перевищує 55% у загальному обігу мережі. Автопарк налічує 46 власних вантажних автомобілів.

Мережа "Брусничка" на червень 2015 року (без урахування 54 об'єктів у зоні АТО) загалом об'єднувала 101 магазин в Україні: 27 – у Дніпропетровській, 25 - у Донецькій, 23 – у Харківській, по 12 – у Запорізькій та Полтавській і два – в Луганській області. Штат співробітників мережі "Брусничка" налічував близько 3,5 тис. осіб (до припинення діяльності на тимчасово непідконтрольній українській владі території в зоні АТО – 5 тис. осіб.).

Мережа "Брусничка" за підсумками 2013 року збільшила обсяг продажу на 20% порівняно з 2012 роком.

"Український Рітейл" у 2012 році загалом наростив показник виторгу на 46% порівняно з 2011 роком – до $159 млн. Активи компанії скоротилися на 12% - до $97 млн. Чистий збиток зріс на 19% - до $19 млн. Компанія в 2012 році зберегла негативний показник EBITDA на рівні показника 2011 року - $9 млн.

СКМ - найбільша холдингова компанія України, володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

100% акцій СКМ належать українському бізнесмену Рінату Ахметову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА