11:22 03.11.2015

МВС закінчило розслідування за фактом вимагання екс-керівництвом ДСНС земельної ділянки та грошей, справу спрямовано до суду

2 хв читати
МВС закінчило розслідування за фактом вимагання екс-керівництвом ДСНС земельної ділянки та грошей, справу спрямовано до суду

Співробітники Міністерства внутрішніх справ України закінчили розслідування за фактом вимагання екс-керівником Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським і його колишнім першим заступником Василем Стоєцьким земельної ділянки та фінансових коштів.

Як повідомляє прес-служба МВС України у вівторок, обвинувальний акт щодо цього епізоду спрямовано до суду.

"Головним слідчим управлінням МВС завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій С. Бочковського і його колишнього заступника В. Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів і земельної ділянки, внесенні помилкових відомостей в офіційні документи", - повідомляється в документі.

Епізод про легалізацію екс-керівниками ДСНС коштів з використанням карткових рахунків, відкритих у Банку Кіпру, виділено в окреме провадження. У рамках розслідування спрямовано міжнародні доручення про проведення слідчих дій у Республіці Кіпр, Белізі, США і Латвійській Республіці.

Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С. Бочковського і В. Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С. Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С. Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

12 вересня глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС передає в суд матеріали за двома епізодами обвинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій, ще один епізод продовжує розслідуватися.

8 жовтня Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С. Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В. Стоєцького також кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 і ч. 2 ст. 364 КК.

За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА