14:15 03.11.2015

З Корбаном у Києві проводять процесуальні дії, він користується всіма правами, його здоров'я в порядку, заявляють у Генпрокуратурі

2 хв читати
З Корбаном у Києві проводять процесуальні дії, він користується всіма правами, його здоров'я в порядку, заявляють у Генпрокуратурі

В Генеральній прокуратурі України заявляють, що лідер партії "УКРОП" Геннадій Корбан наразі в Києві, з ним проводять слідчі дії у рамках нового кримінального провадження, він почувається нормально.

"Нині в цих кримінальних провадженнях тривають слідчі процесуальні дії. Вчора під час проведення досудового розслідування були отримані дані про здійснення Корбаном низки кримінальних правопорушень. Були внесені відомості до ЄРДР і розпочато досудове розслідування. Сьогодні вранці після прийняття слідчим рішення Корбан був затриманий в порядку ст. 208 КПК. Нині він перебуває разом із слідчими. З ним проводять слідчі дії", - розповів С. Божило.

При цьому він запевнив, що Г. Корбан користується всіма процесуальними правами, і з ним "поводяться коректно, його життю і здоров'ю нічого не загрожує".

С. Божило також наголосив, що у разі виникнення проблем із здоров'ям у Г. Корбана йому буде надано кваліфіковану меддопомогу й надалі прийматимуть рішення відповідно до чинного законодавства.

Відповідаючи на запитання про те, чи затриманий політик перебуває в Києві, він сказав: "Так, він у Києві, з ним проводять слідчі дії".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи йдеться про інше кримінальне провадження щодо Г. Корбана і що саме в рамках нового провадження він затриманий і з ним проводять слідчі дії, С. Божило сказав: "Так, ви правильно розумієте".

Водночас ні С. Божило, ні В. Куценко не уточнили, який саме новий епізод злочинної діяльності інкримінується Г. Корбану.

"У зв'язку з проведенням процесуальних дії я наразі не можу цього сказати", - сказав С. Божило, відповідаючи на запитання.

"Офіційно повідомляю вам позицію правоохоронців: пан Корбан у правоохоронців, у надійних умовах", - сказав у свою чергу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

В. Куценко також висловив думку про те, що захист Г. Корбана намагався затягнути судовий процес. "Вони використовували свої права за наданим їм кримінальним процесуальним законодавством. Ніхто на них не тиснув", - сказав прокурор Генпрокуратури.

При цьому В. Куценко наголосив, що в Генпрокуратури також є свої обов'язки, передбачені КПК, які вони використовували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА