14:46 03.11.2015

У Дніпропетровській області викрито схему виведення на території Донбасу, не підконтрольні Україні, понад 0,5 млрд грн - СБУ

3 хв читати
У Дніпропетровській області викрито схему виведення на території Донбасу, не підконтрольні Україні, понад 0,5 млрд грн - СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили в Дніпропетровській області схему, в результаті якої керівники мережі продуктових супермаркетів вивели в "тінь" понад 500 тис. грн, а на території "ДНР/ЛНР" - понад 500 млн грн.

"Менеджмент мережі систематично проводив фінансово-господарські операції з комерційними структурами, які юридично та фактично перебувають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Впродовж 2015 року на рахунки 15 фірм з територій, контрольованих терористами "ДНР/ЛНР", було перераховано понад півмільярда гривень", - повідомляє прес-служба СБУ у вівторок.

За інформацією відомства, ці комерційні структури регулярно платять "податки" т.зв. "Міністерства прибутків і зборів ДНР".

Для отримання "тіньової" готівки в схемі була задіяна підконтрольна власникам мережі структура, через яку "відмито" понад 50 млн грн. Співробітники спецслужби також встановили, що для мінімізації бази оподаткування керівники мережі проводили операції з неврахованими готівковими коштами і реалізовували товари сумнівного походження.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 КК України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Як повідомлялося, на брифінгу в понеділок, 2 листопада, в Києві глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив про проведення 30 жовтня 2015 року в Дніпропетровську низки слідчо-оперативних дій, обшуків і виїмок щодо торгової мережі "Брусниця"

"30 жовтня поточного року в Дніпропетровську, за день до проведення широкомасштабної операції було проведено низку слідчо-оперативних дій, обшуків і виїмок зокрема щодо структури, яка з держбюджету вкрала 26,7 млн грн, а також мінімізувала податки до бюджету на приблизно 500 млн грн. Сума непогана, особливо якщо врахувати, що йдеться про мережу супермаркетів під назвою "Брусниця". З ким вона афільована й асоційована - я думаю, вам не складно буде з’ясувати", - сказав В. Грицак.

Пізніше гентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок в ТОВ "Український Рітейл", що входить до холдингу "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) і розвиває мережу фрешмаркетів в Україні, повідомили, що правоохоронні органи не провели обшук у головному офісі мережі фрешмаркетів "Брусниця" в Дніпропетровську 30 жовтня 2015 року.

"Обшуку в нашому офісі 30 жовтня не було", - повідомили в компанії.

При цьому в компанії зазначили, що 30 жовтня головний офіс мережі працював у звичайному режимі, а його співробітники перебували на своїх робочих місцях.

"Може, він проводився в якихось інших структурах, але нам про це нічого не відомо", - додали в компанії.

В "Українському Рітейлі" також не мають інформації про можливі обшуки правоохоронних органів приміщень мережі в період після 30 жовтня і дотепер.

У відповідь на запит щодо озвучених правоохоронцями звинувачень на адресу мережі "Брусниця" в компанії "Український Рітейл" повідомили, що компанія провадить діяльність відповідно до законодавства України.

"Компанія "Український Рітейл" провадить діяльність відповідно до українського законодавства, щомісячно відраховує податки та обов'язкові платежі до бюджетів України різних рівнів", - заявили в компанії.

Там також уточнили, що наразі в офісі компанії в Дніпропетровську, а також в торгових точках мережі "Брусниця" не проводилися слідчо-оперативні дії.

"До нас не надходили запити від офіційних органів на надання інформації фінансового або іншого характеру. Мережа працює в штатному режимі", - додали в компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА