17:58 03.11.2015

Прокуратура Києва реабілітувала п'ятьох репресованих священиків УГКЦ

1 хв читати

Прокуратура м. Києва прийняла рішення про реабілітацію єпископів Перемишльської єпархії Греко-католицької церкви Йосафата Коциловського та Григорія Лакоти, а також трьох священиків Миколи Грицеляка, Івана Кузича та Романа Решетила, які в радянські часи стали жертвами політичних репресій.

Як повідомила у вівторок прес-служба прокуратури м. Києва, до прокуратури надійшло звернення від Інституту історії Церкви Українського католицького університету та Місії постуляції святих УГКЦ щодо реабілітації двох єпископів і трьох греко-католицьких священиків Перемишльської єпархії, засуджених у 1947 році за обвинуваченням у проведенні активної антирадянської націоналістичної роботи.

"Вивчивши архівну кримінальну справу, а також вирок Військового трибуналу військ МВС України від 16 квітня 1947 року, на підставі якого п'ятеро представників духовенства були засуджені до тривалих термінів ув'язнення, прокурором встановлено відсутність доказів їхньої провини в інкримінованих злочинах", - сказано в повідомленні.

Таким чином, як повідомляється, зазначені особи підпадають під дію ст. 1 закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" від 17 квітня 1991 року, у зв'язку з чим прийнято рішення про їх реабілітацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА